Hej, det är jag som är Melli!

 

Vad kul att du har hittat hit!

Det är jag som är Melli,  ägaren av salongen,  utbildad djurvårdare med D9 kompetens samt hundfrisör med fear free tänk.

Mitt mål är att ert besök ska bli så stress-fritt som möjligt, att hunden för varje gång ska slappna av ännu mer.
I min utbildning ingick hur man kan få in fear free metoder i yrket, vilket det lite mer tid samt en del arbete från ägarens sida också men det är verkligen värt det i slutändan när resultatet är en trygg, lugn hund. Varför kan jag hjälpa dig med din pälskling?

Jag har själv varit med om att en djurvårdare kastat min rottisvalp i backen och hållit fast henne för att klippa hennes klor, något hon inte var rädd för där innan den incidenten. Då var jag endast där för att jag tyckte det var svårt att mata henne med godis samtidigt som jag klippte klorna själv, vi hade alltså inga problem egentligen förutom att hon var en otålig valp.

Där och då kläcktes drömmen om Stress Less, ett ställe hundägare kan söka sig för att få hjälp med att vända känslan kring till exempel kloklippning till det positiva.

Mitt löfte till dig som hundägare är att inte döma hunden efter håren utan ge individen en chans.

Stress Less Hundspa passar dig som är redo att lägga ner tid och energi på att träna din hund hemma paralellt med besöken för att din pälskling ska få bästa möjliga upplevelse. Alternativt kan man komma in med tätare intervall under en period om man tycker det är svårt att träna hemma själv.

Rolig fakta om mig

  • Jag älskar att träna lydnad, agility och gå på utställningar med min Pembroke-tik Humla
  • Jag kom in på frisörskola (för människor) men hoppade av och började plugga till djurvårdare då jag insåg att det är djur jag vill jobba med
  • Jag var en av de få 30% som klarade utbidningen till djurvårdare nivå 2 i min klass
  • Min första hund var en amstaff-omplacering som var livrädd för andra hundar, han öppna  upp mina ögon för hundträning

Miriam

Miriam är en certifierad hundfrisör med veterinärutbildning och ett stort intresse för pälsvård och alternativ hudbehandling. Hon vet hur man kan hjälpa atopiska och allergiska hundar att få lindring från inflammerad och kliande hud.