Vanliga frågor


Hur lång tid tar besöket?
I snitt tar ett besök 1,5-3 timmar beroende på storlek, skicket på pälsen samt hundens vana att gå på hundtrim/bli hanterad.
Kontrollera gärna själv med en kam från huden på hunden ut i ändarna av pälsen för att vara säker på att din hund inte har några tovor innan du bokar tid. 

Vad kostar det och kan jag påverka priset?
Det blir billigast om hunden är tovfri och van vid att gå på hundtrim/bli hanterad samt  badad och fönad. Det är viktigt att man bokar extratid för tovor eller eventuella rädslor hunden har för att vi ska hinna klart på den avsatta tiden för just din hund, annars riskerar hunden att bli stressad  under sitt besök.

Har hunden många små tovor kan du själv klippa bort dem med sax för att slippa lägga till extratid.
Exakta priser hittar du under prislista, det går även bra att ringa/maila om man är osäker på vad man ska boka.

Hur ofta ska man klippa klorna?
Det är väldigt individuellt hur snabbt klorna växer på olika individer samt hur mycket dem slits naturligt men jag skulle rekommendera allt klippa dem abolut minst en gång i månaden,  har hunden för långa klor riskerar man att få felställningar i benen på hunden.

Hur ofta bör jag klippa min hund?
Bäst för hunden är något mellan 6-8 veckor men sköter man pälsen bra hemma samt klipper hygienområde samt framför ögonen själv kan man komma in ca var 10e vecka. Jag utreder väldigt få tovor, då det kan gör ont/vara påfrestande att utreda massa tovor på en hund så underhåller man pälsen varje vecka så slipper man utsätta hunden för onödigt lidande. 

 

Stress Less Hundspa - Hundfrisör i Örebro

Stress Less Hundspa - Hundfrisör i Örebro

Jag har en valp - vart börjar jag och när kan jag klippa den för första gången?
Känner man sig osäker på hur man ska börja hanteringsträna hunden så rekommenderas det starkt att du bokar "Valpinto 1" för att få svar på alla frågor samt tips och trix inför att hunden måste klippa klor samt framför ögonen. 
Bäst är att börja så tidigt som möjligt, när ni känner er redo att ta me hunden ut i världen. 

Första klippningen bokas tidigast vid 4 månader och då ska man ha hanteringstränat hunden inför detta dem två första månaderna när man fått hem valpen. Man bör inte heller vänta för länge med att klippa valpen då den måste vänja sig vid att bli klippt eftersom detta kommer göras hela hundens liv.

Får man vara kvar under besöket?
Jag vill gärna att man hör av sig i förväg om man vill vara med när hunden klipper sig ifall det är så att hunden blir lugnare av det, med i dem flesta fall blir faktiskt hundarna lugnare när husse och matte går iväg under besöket.
Vill man vara med för att lära sig klippa hunder tillkommer en avgift på 1000kr då det oftast tar minst en extra timme när man ska lära ut samtidigt som man klipper.

Vad händer om man inte lämnar/hämtar sin hund i tid?
Kommer du senare än 30min efter avtalad tid kommer din tid automatiskt avbokas och du kommer debiteras fullpris.
Extra-avgift kan tillkomma ifall upphämtningen dröjer längre än avtalat, hämtar man inte sin hund inom 1h överlämnas den till polisen.

Telefonnummer:
076-030 36 44
E-post:  
info@stresslesshundspa.se